Söndag

Vilket härligt OS Sverige har haft. Det är svårt att inte dras med i den allmäna yran! Idag så till och med vi hockyfinalen -vilken rysare! Vi satt i soffan och hoppade, skrek och bet på naglarna hela sista perioden tillsammans med vännerna K och P. Våra stora killarn och deras son lekte och tittade på film på övervåningen och vår minsting sov. Innan det blev riktigt, rikgtig spännande hade vi ätit årets första egna semlor med matchen i bakgrunden och försökt förklara hockyns mysterier för 3 åringarna. Förmiddagen tillbringades med samma goda vänner ute på Rosenkällasjön i strålande solsken. Vi byggde snökoja, drog pulka i snön, fikade och njöt av solen. Vi var alla lite röda om kinderna när vi kom in och det kändes lite som fjällen...

Skärgårdshelg

Vi har varit på en riktigt mysig utflykt i helgen. I går tog vi familjens pick och pack, packade in oss själva och alla barnen i bilen och åkte ut till kusten. Där har min föräldrar ett hus på en liten ö, inte alls särkskilt långt från fastlandet. Där mötte vi upp med mina föräldrar som efter lite kämpande fått igång vatten och avlopp så vi kunde bo över. Efter lunch med grillad korv i stugan som så sakta värmdes upp av brasa och element, åkte vi pulka, skidor, byggde snögubbe och snölyktor och njöt av stillhet och tystnad. När mörkret föll blev det semlor framför brasan. Innan läggdags fick de stora killarna ta ficklampor och följa med morfar till den mörka jordkällaren för att hämta dricka och till vedboden efter ved. På ena sonens initiativ gick de även och sa god natt till snögubben. När pojkarna somnat avnjöt vi god gryta, gott vin, kaffe och chokladask. Lite Melodifestival blev det också. Efter frukost idag blev det mera snölek och förstärkt fika innan vi drog pulkorna tillbaka över isen och packade in oss i bilen igen. Det var en utflykt som verkligen uppskattades av hela familjen! Det bästa var att få sova över tyckte det stora killarna som inte hade lust att åka hem. Skärgården är fantastiskt vacker även på vintern - så stilla, tyst och vit. Inte en båt, knappt en människa... Total njutning!


Morgonmys

Väldigt få dagar kvar tills jag börjar jobba på riktigt. Jag försöker njuta så mycket jag kan och tänker samtidigt att det säkert kommer att vara skönt för maken att vara hemma nu. Sista tiden har slitit mycket på oss och jag vet egentligen inte riktigt vad det beror på för det mesta flyter på rätt så bra. Vi behöver ta oss tid att verkligen prata mer med varandra, det står i alla fall helt klart för mig. Behöver ta tag i det fram över. Jag har i alla fall ägnat morgonen åt att mysa med yngste sonen. Vi ägnar oss mest åt hobbyamning - han äter jättebra men jag är inte riktigt mogen att släppa honom helt ännu. I dag på morgonen har vi alltså ätit gröt, lekte och busat och sedan ammade jag honom till sömns. Nu behöver jag själv hoppa in i duschen för att hinna lämna honom hos mormor innan jag drar iväg till jobbet. Jag gör någon slags halvdag i dag. Vid fyra ska jag vara på dagis för att plocka upp storkillarna och ta med dem på kalas. Mot duschen alltså!


Framsteg

Det är lite ångestframkallande att vår lilla bebis håller på att bli så stor. Första tanden känns nu och syns som ett lite vitt risgryn. I går lärde han sig att vinka på uppmaning. "Noah, kan du vinka till David och Jakob?!" och så viftar han lite lagom okordinerat men det är en tydlig vinkning och han tycker det är kul. Storebrorsorna tycker att det är fantastiskt... Det går för fort bara... Just nu känns det som om jag skulle vilja ha en bebis till fast jag undrar om jag kommer att tycka det om ett tag. Tidens gång blir så oerhört tydlig när man har barn och bara det är ångestskapande i sig.

Kruppnatt

Yngste sonen har under hela senaste veckan haft infektion med djup hosta, som började som falsk krupp för en vecka sedan. Nätterna har varit ganska oroliga och han har hostat slem fram på morgontimmarna. Det verkar sakta bli bättre nu... Alltså dags för stora killarna att drabbas.... Natten till igår vaknar ena tvillingkillen med andningsbesvär samtidigt som minstingen är vaken och hostar. Resultatet blir att jag och lillen blir kvar i dubbelsängen medan maken och kruppiga sonen sover sittande på madrassen i tvillinggrabbarnas rum.

Natten till idag hade jag önskat mig en tillgänglig videokamera. Lillen vaknar efter några timmars sömn. Maken, som idag på morgonen skulle hålla en stor föreläsning, går och lägger sig hos tvillingkillarna för att få sova. Några timmar senare när jag åter igen försöker få lillen att somna om, kommer maken bärandes på först den ena och sedan den andra tvillingen. Båda två med den rejäla skällhosta som är så typisk för krupp. Det är nu kameran borde ha varit med... Klockan är halv fyra på morgonen och där sitter vi alla fem i dubbelsängen - en hostande 7 mån bebis och två 3,5 åringar som har svårt att andas. Efter lite trixande får vi i de stora hostmedicin och maken och jag gör planer för återstoden av natten. Resultat - maken och stora killarna sittandes med massor av kuddar i dubbelsängen, jag och minstingen hamnar på madrassen i stora killarnas rum. Ett par timmar senare ringer väckarklockan hos den pigga familjen...


Helgrapport

Ännu en helg är över. Denna gick ännu fortare än vanligt då yngste sonen och jag spenderade första delen av den på konferens med mitt jobb. Vi åkte buss till Skövde vid lunch på fredag och var hemma igen i går eftermiddag. Trots att att sonen var lite krasslig fungerade det utmärkt och han gjorde stor succe.

En av programpunkterna på fredagen var Stand-up comedy och personimitationer, riktigt profsigt utförda av lokal komiker. När han vid ett tillfällle skulle göra Björn Gustavsson och beskriver honom som "drängen i Emil" och "Alfons pappa" och sedan gör en konspaus, klämmer sonen i ett högt och ljudligt "ma-ma" . Jubel och applåder! Det är inte alla 7 månaders som har gjort succe som stå-uppare....!

Idag har vi haft en skön dag. Lugn morgon, mitt på dagen fikabesök av Jönköpingsvännerna som var i stan och sedan middag hos mina föräldrar med min syster och familj. Aktiviterna uppskattades av alla!

Värt att notera från lördagen är att stora killarna gjorde riktig debut på längdskidor och åkte 500 m på Rosenkällasjön.