Lugn kväll

Har varit här i Köpenhamn sen tidigt i morse på ett ganska lugnt projektmöte och nu har jag en lugn kväll framför mig som jag inte riktigt vet hur jag ska fylla. Jag skulle kunna jobba en stund men har måttlig lust och hinner göra klart i morgon så jag hoppar nog över det. Behöver ringa ett par samtal och funderar på att cykla en sväng i gymmet. Allra först ska jag nog gå in i Köpcentrat här bredvid och se om jag kan köpa en bok. Det känns konstigt med en helt tom kväll.... Har precis pratat med de stora killarna och det är klart att jag saknar både nattningsrutiner och godnattkramar.


Vanlig lördag

En vanlig lördag som rusar i väg och nu har nått eftermiddagen. Jag är ofta frustrerad för att vi får så lite uträttat på helgerna men idag har vi faktiskt hunnit med endel.

Barnen vaknade redan före sju så strax efter åtta hade vi alla ätit frukost. Maken klippte och duschade de stora barnen. Jag gjorde en tårta till morgondagen och städade ur två köksskåp. Sen cyklade J och jag till Claes Ohlsson för att köpa krokar till en hylla som han och maken byggt, inspirerade av "Klister" på TV. Handlade några andra små saker också. Attans vad kallt det blåste ute när vi cyklade hem. När vi kom hem var maken och de andra barnen ute. Jag fixade raskt lite fika som vi åt ute och maken for iväg för att spela fiol ett par timmar. Lekte lite i trädgården och sedan in för att fixa enkel lunch och röja lite medan barnen spelade dataspel.

Efter lunchen tittade D och J på film, jag lade N, röjde i köket ordentligt, tömde tvättmaskinen, bättrade på lite målning, torkade köksgolvet, sorterade in ren tvätt i garderoberna och sjönk sedan ned med tidningen och en kopp kaffe en stund innan det var dags att göra D och J färdiga för födelsedagskalas som maken nu skjutsar dem till . Själv ska jag alldeles strax väcka N och sedan åka ned på stan och fika med kompisen E. I kväll blir det mys med barnen, middag och Melodifestival när de har lagt sig.

En vecka senare

En vecka senare är jag fortfarande snorig och hostig, trots att jag passade på att få två riktigt långa nätter under veckans jobbresa till Bryssel. Men det är på rätt väg - det känns!

Har som sagt var varit på resande fot. Jag var ganska glad att jag tog mig hem igår om än drygt 4 timmar sen med tanke på det kaos som rådde i Köpenhamn pga vädret. Kollegor som skulle kommit ned till mötet i går fick vända på Kastrup eftersom alla plan var inställda...

Jobbar hemma idag eftersom natten blev så kort och jag gärna vill ägna eftermiddagen åt familjen när de kommer hem. På måndag morgon bär det nämligen av igen för tre nya resdagar - sådär kul ...

Tredje dagen i sängen

Det är tredje dagen som jag tillbringar mesta dels i sängen och även om jag inte har någon feber just nu så har jag ingen större lust att flytta på mig. Känner mig seg, ont i kroppen, ögonen. Det känns verkligen som att huvudet inte fungerar som vanligt. Lillsonen var jättepigg igår och febern verkade som  bortblåst även om han var hostig och snuvig. Han fick därför gå till dagis idag efter att vi kollat febern på morgonen. En timme senare ringde dagis och då hade han feber igen. Han såg verkligen inte pigg ut när jag kom dit och nu sover han gott i sin säng. Jag borde förmodligen passa på att göra det samma medan han sover. Längtar efter att känna mig normalt aktiv igen...

Mera sjukt

Storkillarna börjar äntligen bli sig lika igen...Kanske det kan bli dagis  imorgon men nu har å andra sidan lillebror blivit sjuk och min egen hälsa lämnar en del övrigt att önska. Hade hög feber i går kväll och i går gick jag på tableter hela dagen på jobbet. Lillkillen som det normalt är fullfart på har bara suttit i en TV-fåtölj hela morgonen och jag fick knappt klä på honom. Förmodligen är han öm i hela kroppen precis som jag är. Det här har varit en riktig sjukvinter. Vi har vabbat varje vecka senaste månaden med någon undantag. Det här är kanske normaltillståndet i en småbarnsfamilj med tre barn men jämför man med förra vintern är det här bedrövligt. Då var vi i princip friska allihop hela vintern. Jag har funderat lite över om förklaringen kan vara den milda vintern som varit i år. Jag har en inte alls underbyggd teori om att en kall vinter med mycket snö och mycket utelek är  bättre för hälsan än blåst och regn. Nu är det visserligen vinter även här i norra Götaland men det kom ju inte förrän nu och har inte varat så länge ännu.

Helg i sjukdomens tecken

När jag kom för att plocka upp barnen hos mina föräldrar i fredags eftermiddag satt båda stora killarna och sov i mormors knä. Dagis hade ringt vid lunch och meddelat att även J var sjuk så morfar hade åkt och hämtat honom och lillebror. Helgen har sedan fortsatt i samma stil.Igår var maken och jag varsinn sväng på stan. Idag har jag inte varit utanför dörren trots det vackra vintervädret. Maken och N är nu ute och shoppar och det två sjuklingarna ligger i varsinn sackosäck och tittar på "Fem myror" på DVD. Med stor sannolikhet blir vi hemma även i morgon så egentligen borde jag väl jobba lite nu men jag har svårt att få något gjort över huvudtaget. Sitter i en fåtölj med barnen och slösurfar... Ska väl ta tag i lite tvätt och städning så småningom men det känns av någon anledning inte så lockande heller...

Fredag igen

Ännu en arbetsvecka har nästan rusta förbi. Bara fredagen kvar att klara av och den är fullbokad med möten från 9-15 så det lär gå fort. Det återstår att se om jag kommer att kunna vara kvar hela dagen. Igår blev jag hemringd vid lunch eftersom D var febrig. Han fick vara med mormor som också var hemma och var sjuk på eftermiddagen och han är där i dag också. Morfar och mormor hämtar även de andra pojkarna efter lunch. J klagade på att han var trött och kändes möjligen lite varm i morse så vi får väl se om han blir kvar hela dagen.

Det har varit en hemma vecka denna vecka men det vete katten om jag hunnit mer än jag brukar under resveckor. Det blev i alla fall en social kväll i onsdags då några av tjejerna från mentorgruppen var hemma på soppa. Trevligt med mycket jobb och barnsnack.

Planerna för helgen är inte så många. Kalaset som sönerna skulle på imorgon blev inställt pga sjukdom och det var säkert lika bra det med tanke på hur de mår själva. I morgon kväll kommer K på middag. I övrigt inga planer.


Snuvigt

Trodde jag skulle klara mig från barnens dunderförkylningar... Ha, ha vilket skämt. Sitter här med värsta sortens nästäppa -näsdropparna biter dåligt - och ska försöka jobba. Sov uruselt i natt pga samma nästäppa. Nåja, jag ska inte klaga. I övrigt mår jag bra. Helgen har varit lugn och skön - mest hemma-pyssel, små turer ute med barnen, barnkalas, god middag i lördags. Jag ska inte klaga! Dessutom ska jag vara hemma hela veckan. Inget flängande till Bryssel eller Köpenhamn. Känns ganska skönt! Dags att dra igång veckans arbete....

Vart tog veckan vägen?

Hamnade som vanligt numera vid skrivbordet en stund i kväll. Hade intentionen att jobba men det blev några privata mail, lite dagisadministration och en blombeställning till en kompis i Umeå som disputerar i morgon. I morgon har jag köket på dagis så då lär det inte bli något jobbat alls vilket känns lite stressande. Å andra sidan måste jag lära mig att hantera det här intensiva jobbet och lära mig att prioritera i det och inte minst måste jag lära mig att koppla av. Det blir bra att gå till dagis i morgon och jobba konkret med händerna. Nu ska jag gå och skriva en handlingslista och planera en riktigt god middag till lördag kväll. God mat + Melodifestivall blir det då - myskväll!