Carl-dagen

Idag har jag firat mina fyra Carl! Först med varsitt litet paket till söndagsfrukosten och senare med chokladbollar till eftermiddagsfikat. Jo, de heter Carl alla fyra och det har sin förklaring. Ingen har det som tilltalsnamn men alla har det som sitt första...  På makens mammas sida är det tradition sedan åtminstone ett par generationer tillbaka att alla heter Carl på det sättet. Ganska många har det som tilltals- eller dubbelnamn i kombination med något annat. När  D och J skulle födas och vi hade namnfrågan upp tyckte förstås maken att vi skulle föra traditionen vidare. Jag var till en början emot och tyckte att eftersom det var tvillingar var det viktigt att de skulle få sina egna namn och inte behöva dela eftesom de delar så mycket annat. Jag gick hårt på den linjen ända tills kloka vännen P påpekade att " skulle det inte orsaka mer funderingar att en fick ett släktnamn men inte den andra" Det argumentet köpte jag rakt av så det blev Carl för båda och när son nr 3 föddes var det ingen tvekan. Carl är alltså första namnet, som andra heter en son efter farfar, en efter morfar och nummer tre efter pappa. Som tilltalsnamn har vi valt helt efter eget huvud - namn som vi tycker om! Jag tycker att det blev riktigt bra och det är riktigt kul att ha fyra Carl att fira. Normalt firar vi inte namnsdagar men har man fyra stycken så tycker jag att det är värt att uppmärksamma.

Intensivt

En intensiv vecka är slut! Det har inte blivit några inlägg alls. Har jobbat massor och varit borta jobbrelaterat varenda kväll med undantag för i måndags då det var dagisstyrelsemöte och i onsdags när jag var hemma men packade och förberedde för nästa bortavaro.... Det har tagit hela helgen att landa och ladda om. Men nu är jag snart på gång igen.....

Födelsedagshelg

Här har det firats födelsedag mest hela helgen. Fyller något helt ojämt mellan 35 och 40 i morgon men har klarat av firandet i helgen. I går morse var jag med bästa väninnan K på ett av Linköpings hotell och åt frukost . Något besviken över utbudet- rätt ordinär hotellfrukost men sällskapet och konceptet som helhet var trevligt. Vi hann även med en vända på stan.

På eftermiddagen träffades vi för att laga mat som vi sedan bjöd våra familjer på. Trevlig att samla tre generationer - våra föräldrapar, hennes dotter, mina söner och min man. Det blev en trevlig middag, barnen lekte och även vår yngste hängde med bra. Vi började tidigt så framåt 22-tiden cyklade vi hemmåt och hann hem innan det började blåsa.

Idag fick jag kaffe och sång på sängen - branvarnaren gillade inte riktigt kandelabern med ljus så den stämde in i skönsången... Av maken och barnen fick jag en mp3-mediaspelare - ska sätta tänderna i instruktionsboken senare i kväll. Från svärisarna kom två vackra röda plädar till TV-rummet. Mamma och pappa kom till eftermiddagsfikat och hade med sig årets första tulpanbukett och en uppladdningsbar, sladdlös damsugare som ska komma till användning i kök och hall. Den är  blå och matchar vårt kök... ! Telefonen lär kanske ringa lite i morgon men annars känns det som om jag firat färdigt.

Omtumlande dag igår

Det började med att jag glömde telefonen när jag alldeles för tidigt åkte ut till flygplatsen för att åka till Köpenhamn över dagen. Ingen stor sak egentligen men igår hade den nog behövts.

Framåt lunch kom beskedet att en av barnens dagisfröknar avlidit i cancer. Det var inget oväntat besked - jag hade kvällen innan pratat med hennes syster som berättade att det inte var långt kvar. Men lika fullt är det omtumlande. Som ordförande i föräldrakooperativet hade jag normalt fått ta bollen att prata med personalen och informera föräldrarna men det var ju ingen som fick tag på mig pga telefonen. Alltså fick K, sekreterare i föreningen och min bästa vän göra jobbet istället så jag fick hennes mail som gått ut till alla. Hon hade även startat telefonkedja till de föräldrar där barnen är så stora att de kommer ihåg fröken som hade hunnit vara sjuk i 1, 5 år med en kort tillbakaperiod i höstas. K var den första jag ringde när jag vid 21:30 tiden anlände hem och rensade telefonen.

Dagens mest omtumlande händelse var dock det min chef berättade på vägen hem. Det är stora omorganisationer pågång och nu börjar det komma besked om hur framtiden kommer att se ut och dessvärre ser de inte riktigt ut som vi hade hoppats. Några av de förslagen som ligger just nu är riktigt dåliga men chansen att påverka finns dessbättre ännu.

Idag har jag haft möte i stan och suttit hemma och jobbat -huvudet upp och fötterna ned fortfarande och det var riktigt skönt med en reflextions- och komma ikapp dag.


Mest jobb

Mest jobb är det just nu - inte alltid tidsmässigt men det är där mitt tankemässiga fokus till stor del ligger. Igår var jag hemma med tvillingsonen J som nu är sjuk med samma symptom som brorsan hade förra veckan. Mamma, jag har feber, konstaterade han när vi kom hem i måndags och det stämde förstås. Igår fick han följa med mig till jobbet för ett kort möte och hämtning av min dator. Projektspecen som jag skulle skrivit fick istället skrivas hemma efter klockan 20 igår kväll men det var förmodligen mer effektivt än om jag skrivit den på jobbet. I dag tog jag tidiga tåget (06:30), maken åker till Jönköping och sjuklingen är med morfar och mormor. Nu är det dags att ta itu med dagens jättehög!

Nu är glada julen slut, slut, slut

sjöng alltid min pappa när vi slängde ut julgranen hemma och sjöng gjorde vi också igår när vi hade julgransplundring med D och J och kompisarna från deras grupp på dagis. Det var en lyckad tillställning. Lillebror var hos morfar och mormor och kalasgästerna inklusive bröderna vände glatt upp och ned på hans rum. D och J tyckte det var roligast att leka "mamma, pappa, barn" med tjejerna - de andra två killarna ville inte vara med men alla hade kul. Vi krossade pepparkakshuset, åt glass, klädde av och slängde ut två granar och avslutade med fiskdamm.

Resten av julen åkte ut i omgångar under helgen. Det har blivit åtskilliga turer till vinden. Nu för tiden är jag inte så sentimental utan tycker att det är ganska skönt. Det blir så mycket rena ytor. Det jag saknar mest är den mysiga milda belysningen. I år känns det som vi löst det bra - flera myslampor och timers på några av dem. Saknar egenligen bara sänglampor till D och J samt en mysbelysning i tv-hallen för att jag ska vara riktigt nöjd. Besökte lampaffär igår utan resultat men letar vidare på lunchen idag.

Lördagsnöje

Lördag kväll och här sitter jag och surfar. Inte fullt så illa som det kan verka eftersom maken är på jobbet(jour fredag kväll till söndag morgon) men i alla fall. Har just skickat iväg tiotalet ansökningar till föräldrakooperativets tjänst som kockerska/lokalvårdare till resten av styrelsen samt personalen. Det är ju mitt lilla extraknäck att vara ordförande för föräldrakooperativet där vi har våra barn. Det har varit en rolig resa men just nu med min jobbelastning är det aningens för mycket. Är dock på upploppet nu - avgår i mars efter två år. (tre i styrelsens- gjorde det första som sekreterare). Ett av de sista uppdragen är att anställa en kokerska/lokalvårdare eftersom vi nu gör om hela systemet. Tidigare har vi haft föräldrar i köket och som lokalvårdare men nu ska vi i stället gå in i barngruppen och vi ska anställa någon för dessa sysslor. Ansökningarna har ramlat in under veckan -uppskattningsvis mellan 40 och 50. Har grovsorterat och skickat till resten av styrelsen samt personalen för vidare bedömning och sortering. Är hoppfull om att vi kommer att hitta någon bra person! Inser just att jag borde tömma en tvättmaskin... egentligen borde jag också ha fixat med fiskdam och garnerat pepparkakor till morgondagens julgransplundring men det får väl bli i morgon förmiddag då...!

Oj vad han sjunger !

Oj vad han sjunger vår son N, 1,5 år gammal. Inte många ord men hela melodier - klart, högt och tydligt! "Lille katt" hela vägen till dagis igår och på kvällen när han låg med stängd dörr och släkt lampa och skulle sova. Frågade man "sjunger ni den på dagis" Blev svaret glatt "JAA". Dagisfröken Sabina berättade att när han skulle sova på vilan låg han och sjöng "blinka lilla" med rörelser.... Ska du bli den som uppfyller mina drömmar frågade min mycket välsjungande make halvt på skämt halvt på allvar. Det är verkligen härligt att höra honom!

Kontraster

Ena dagen lunch i det stora företagets flashiga personalmatsal i Bryssel
Nästa dag rester med sjuke sonen D vid köksbordet i vardagssmuligt kök

Ena dagen möten, nya människor, intensivt arbete och restid
Nästa dag pyjamas till klockan 11, jobbmailen med vänsterhanden, spela spel och läsa i dubbelsängen med den sjuka sonen

Ena kvällen flygresa, SAS lounge, rödvin, service och vuxenprat
Nästa kväll mat med barnen, arbetande make, Bolibompa, tvätt och veckostädning av badrum

Ena natten bred hotellsäng och ostörd nattsömn (tills klockan ringer tidigt)
Andra natten väckt 4 gånger av 1,5 åring som inte har lust att sova

Jag värderar inte det ena eller det andra även valet i en sådan situation skulle vara självklart ! Men jag värderar verkligen dessa kontraster i mitt liv. Det må vara stressig och pussligt mellan varven men det är sannerligen intressant och berikande.

Slapparmorgon

Klockan är snart lunchdags och jag har precis klivit ur duschen. Sonen D är fortfarande sjuk så idag var det min tur att vara hemma efter att maken tagit de två tidigare dagarna i veckan. Vi har lodat omkring i pyjamas båda två - spelat spel och läst i sängen.  Jag har skött lite jobb med vänsterhanden. Nu rullar Pippi på videon och vi ska snart iväg och handla lite för att komma ut. Efter lunch hämtar min pappa D innan han hämtar de andra barnen och så är alla tre hos morfar och mormor några timmar i eftermiddag och då ska här jobbas effektiv. Det var dock riktigt riktigt skönt med en sådan här lugn morgon.

En dag i taget

Att jag aldrig kan lära mig.... Hur många gånger som helst i höst och vinter har jag högt och glatt pratat om vilken tur vi har haft med att våra barn varit så lite sjuka i vinter. Brukar lägga till "hittills" eller " ta i trä" efteråt men nu tycks det vara slut på turen. D var förut sjuk mycket och ofta men nu är det säkert 1,5 år sedan han var riktigt dålig sist. I natt var det dags med hög feber och ont i kroppen. Ett tag trodde vi att det kanske var blindtarmen eftersom han klagade på ont på en punkt i magen men det har inte accelererat så vi satsar på att det är ett virus.

Har påbörjat pusslandet som följer av sjukt barn. Maken har lämnat de två andra sönerna på dagis för att sedan åka till jobbet och lämna in joursökaren. Jag räknar med att kunna åka om en stund och jobba resten av dagen. I eftermiddag tar mormor över när maken är jour. Får se hur det blir med min planerade Brysselresa imorgon.

Tankarna far lätt i väg kring hur resten av veckan ska bli men det är ju inte riktigt någon idé. Att ta en dag idaget är sällan så aktuellt som när man har små barn...


Upptäcksfärd

Upptäcksfärd med 4 åringar är härligt. Idag hade vi inget särskilt på agendan och inget på "att göra" listan kändes superakut så fram på förmiddagen packade vi matsäck och åkte ut till närbelägna Rosenkällasjön. Vi hade dock missat att ta med  blöjor till N så maken och han fick ta en extra tur hem. Medan de var borta upptäckte jag och storkillarna sjöns stränder. Vi mindes, eller åtminstone jag, hur vi förra vintern  gick på isen med pulkor, byggde snöfästning och åt korv. Nu fanns det bara en tunn isskorpa på en del av sjön. Vi testade att kasta lite pinnar på den och det höll den för, men till skridskorna är det långt... När resten av familjen kom tillbaka åt vi matsäck och alla tre sönerna hann leka lite innan vi åkte hem.

Eftermiddagen ägnades åt att göra inbjudningar till nästa helgs julgransplundring. Maken och storkillarna tog en tur till ishallen för ett nytt försök på julklappsskridskorna -det hade tydligen gått riktigt bra! 

Nu sover killarna sen ett par timmar, maken och jag slappar framför TV:n och jag borde skriva ett nyhetsbrev till dagis för att slippa i morgon....

Ba, ba, bandy!

Hemma hos oss har vi slutat att säga orden bandy eller innebandy högt. Så fort vi yttrar dem börjar yngste sonen (1,5 år) vifta med armarna, skrika ba, ba och springa fram till källardörren. Om han verkligen vill poängtera vad han menar sträcker han sig upp, öppnar dörren, åker kana på rumpan ned för trappan och hämtar upp en bandyklubba och sticker i handen på någon lämplig förälder eller brorsa. I vår lilla hall nere i källaren har vi sedan vi klinkrade och röjde undan nu en riktigt bra liten minibandyplan och där spelar vi.

I går var sonen riktigt lycklig när han först fick spela med mig och sedan med båda storebrorsorna både före och efter middagen och sedan med maken när han kom hem lite senare.

Lycka just nu är innebandy...

Bokslut

Denna har jag plockat från Mipp

Nyhet: Klimatfrågan utan tvekan. Jag måste säga att jag bävar för att läsa nyheterna - vill helst sticka huvudet i sanden men försöker låta bli i detta fall. Har identifierat en del saker som vi faktiskt kan göra.

Skvaller: Hmmm, måste ha varit storyn om en närståendes två kollegor, alternativt den om mina två på förra jobbet- båda visade sig innehålla visst mått av sanning.

Maträtt:
Skaldjur och sushi

Dryck: Riktigt gott smakrikt rött vin.

Plats: Linköping, Mjölby, Järnforsen, Gryts skärgård, Sälen, Gardasjön, Köpenhamn, Timmernabben, Svallöv, Stockholms skärgård, Köpenhamn x antal gånger, Athen, Bologna, Antwerpen, Bryssel...

Vardagsmys: French toast frukost på lördagar

Seger: Yngste sonen börjar gå (eller snarare springa efter en fotboll) en av tvillingsönerna lär sig bemästra r-ljudet

Flopp: Det stora huset vi inte köpte...

Författare: Hmm, vad har jag läst egentligen.... Nå, de kvinliga däckarförfattarna - senast Alvtegen och Läckberg

Bok: Se ovan

Film: Ser enormt lite. Har jag ens varit på bio i år?

Skor: Stövlar till jobbet, låga ballerina till snygggt - äntligen något skönt att gå på fest i där det inte slutar med att jag dansar barfota

Väska: en stor ful som rymmer allt!

Plagg: Har återupptäckt skjortor!

Modehändelse:
Inte riktigt mitt bord kanske

Designer: Se ovan

Accessoar: Halsband - flera snygga från Pilgrim och Snö under året - senast i julklapp (tack C!)

Artist: Martin Stenmark (röst och utstrålning! )

Låt:

Hatlåt: Kommer inte på något jag tycker så illa om...

Love-to-hate-kändis: Ja, dessa är ju alltid kul att läsa om så... Det finns några stycken...

Irriterande kändis: Charlotter Perelli

Tv-program: Vita Huset

Dokusåpa: Har inte följt någon.

Sämsta dokusåpa: Se ovan.

Rouge: Använder väldigt sällan

Ögonskugga: beige, grå

Mascara
: Det varierar men gärna från Face

Doft: Våra nybadade barn

Blogg-must-have: Just blogg??? Önskar mig hett en Mp3spelare till födelsedagen för ljudbokslyssning

Modevision av mig själv inför våren 07: Vision vet jag inte men det är nog jobbkostymen som gäller och där behöver jag införskaffa några nya... Se gärna en mer vältränad version av mig själv dessutom


Att göra: Ta tid för egna intressen och släppa ambitionerna på andra områden.

Nytt år och nya ambitioner

Gott Nytt År!

Jag läste ett inlägg någonstans om en person som hade som nyårslöfte att faktiskt försöka bryta gamla vanor och göra något av sina ambitioner. Jag tyckte att det var väldigt bra formulerat och tänkte försöka mig på något liknande. Min gamla vana att bryta blir att bara surfa runt utan att i stället faktiskt ha ambitionen att producera själv. Ironiskt nog så handlade mitt sista inlägg här om att jag inte gör något av mina intressen så en vana att bryta blir att faktiskt ta tag i detta. Jag vill ju skriva så varför inte göra det då!?!

Jag känner mig själv ganska väl och det talar väl emot att jag ska lyckas men det var ju det det hela gick ut på att bryta gamla vanor. Tänker man så i stället för att ha ambitionen att uträtta totala stordåd kanske man kan komma en bit på vägen.