Rapport från fjällen

Vi har haft en underbar vecka i fjällen - fint väder, trevligt sällskap, glada och nöjda barn som har haft jätteroligt. En missad husaffär, några dagars feber för en son, samt halsont och feber för egen del kunde inte förstöra det totala intrycket. Det har helt enkelt varit toppen!

Killarna gick i skidlekis vilket var lagom nivå i början av veckan. Vid veckans slut åkte de lift själva, barn och familjebacken utan problem och var även med uppe på toppen och tog sig ned själva med lite assistans. Det är så häftigt hur snabb utvecklingen är när de har kul.

Vi vuxna umgicks lite lagom - spontanfika, ett glas vin, en planerad "after-ski" hemma hos oss, en gemensam middag för alla 18 samt en kväll för "mellangenerationen" med ost och vin. I övrigt sov vi mycket, tittade på på TV mer än en vanlig vecka, spelade spel med barnen och hade det bra!

Dåligt samvete

Visst får man bli arg på sina barn men inte mitt i natten när de vaknar och behöver trygghet. Tyvärr hände det mig i natt. Jag var jättetrött -hade precis somnat och blivit väckt en gång av yngsta sonen när en av tvillingkillarna vaknade. Han ville absolut till vår säng .- jag lät redan här irriterad och övertalade honom att ligga kvar. Efter 30 sek ropar han igen varpå jag irriterat tar med mig täcke och kudde in till madrassen i deras rum. Skällde på honom och var så irriterad att jag inte kunde ligga kvar. Vi det här laget hade jag vaknat till så pass att jag insåg att det var korkat att ta ut min trötthet på en trött liten son. Det dåliga samvete slog till rejält. Efter ett par glas vatten och flera kramar somnade han om men jag var inne och tittade på honom flera gånger innan jag kunde somna. Gjorde samma sak i morse innan jag gick och när jag kom till jobbet ringde jag och bad om ursäkt. Då blev han lite generad men det kändes skönt. De måste ju lära sig att vuxna kan göra fel men också be om ursäkt för det. Det här var dock faktiskt det dummaste och mest onödiga jag gjort i den vägen. Behöver börja sova mera och tidigare helt uppenbart.


Arbetskväll

Eftersom jag som vanligt har för mycket att göra på för kort arbetstid har jag ägnat både kvällen och fredagskvällen åt jobb. Fredagskvällen var dock ganska trevlig med Let's dance i bakgrunden och ett glas vi medan jag knapprade på datorn. Kvällens övningar har varit något mera panikartade då det var ett dokument som måste fram till imorgon. Kan till mig försvar säga att det blev bestämt att det skulle produceras först i fredags mitt på dagen så utrymmet att verkligen få det gjort inom ramen för ordinarie arbetstid var inte så stort. Som lök på laxen ska jag gå utbildning denna vecka med start tisdag så det kommer att bli en del kvällsjobb för att inte allt ska stå stilla fullständig.