Rapport från sjukstugan

hade det här inlägget kunnat heta om jag skrivit det tidigare i veckan då jag varit hemma/jobbat hemifrån med två sjuka söner. Tvillingkillarnas infektioner har gått i varandra och vi är inne på en dryg vecka hemma med sjuka barn om man räknar vab för lillbrorsan förra torsdagen. Har nästan lite dåligt samvete med tanke på att det är semester om en dryg vecka också. Fast det är ju inte så mycket att göra åt så jag försöker tänka bort det.

I tisdags fick jag tillbaka min älskade mp3 spelare från reparation. Glömde dock att kolla den innan jag lade ned den i väska för idag så jag får skylla mig själv att jag inte upptäckte att den var helt tömd - all programvara var ominstallerad och därmed var allt innehåll borttaget - lite jobb ikväll alltså.

Så less på jobbet

Är så jättetrött på det som inte fungerar och går framåt på jobbet just nu. Det känns som om jag kommit in i en total återvändsgränd och självförtroendet dalar. Jag vet ju att det borde vända så småningom men just nu är det ingen höjdare och det är så total fokus på detta att jag har svårt att få något annat gjort trots att det finns flera andra stora projekt som måste drivas framåt. Förhoppningsvis ser det lite ljusare ut i morgon. Kom inte hem förrän kl. 19 ikväll vilket är ovanligt. Det vanliga är att jag åker hem och sedan jobbar en stund hemma på kvällen men ikväll satt jag kvar för att om möjligt komma framåt. Nu blev det obetydliga framsteg och i morgon blir det en tidig start då jag behöver få lite gjort innan familjen vaknar för att sedan vara hemma med sjuk son.

Allt jag inte skrev om i helgen som gick

Här följer en lista över alla de ämnen som jag funderade på att skriva men aldrig skrev om, helt enkelt därför att jag aldrig skrev:'


- Hur mycket återvinningsförpackningar och tidningar man samlar på sig över en helg
- Roliga saker barnen sa och gjorde
- Tvillingarnas intresse av "let's dance" och hur mysigt det var att ha sällskap
- Bröderna Rogedahls oväntade framgång i Melodifestivalen
- Familjens tur på stan i lördags
- Första geocachingutflykten i söndags....

Nu är det tisdagmorgon, jag har checkat in på jobbet 06:40, konstaterar vacker soluppgång och noterar grymt mycket att göra....Morgonpromenad

En mycket rask morgonpromenad blev det i morse och jag kunde konstatera att från vår ytterdörr till stationen tar det minst 30 minuter åtminstone om man släpar datorryggsäck, träningsväska och vanlig stor handväska med matlåda i. Skälet till promenaden är att jag i eftermiddag vill cykla hem den nya begagnade cykel som inhandlades i går eftermiddag. Den ska såsmåningom transporteras till Mjölby för att användas till och från stationen här eftersom min förra som fungerat i två år, försvann förra veckan. Nåväl, det var en skön promenad om än lite stressig på slutet. Någon minusgrad, frost på marken och förvånansvärt mycket liv och rörelse. Eftersom min mp3-spelare behagade hänga sig tidigt under promenaden så blev det egna funderingar istället för Stieg Larsson, inte så dumt det heller. Jag hann precis med tåget och väl i Mjölby hade jag timat med en pendlingsbuss så det blev inte någon promenad här. Ser fram emot att hämta min fina begagnade röda cykel i eftermiddag!

En ganska vanlig helg

som som vanligt gått alldels för fort. Tränat har jag inte, hunnit beta av så värst mycket från projektlistan har jag inte men ganska trevligt och vilsamt har det varit. Vad gör då familjen G en vanlig helg i februari? Fredagen var ju delvis vabdag så vi började med att samla hela familjen på eftermiddagsfika hos morfar och mormor. D och J cyklade hem medan jag tog övriga söner i bilen. Barnen åt mat, jag handlade. Efter nattning lagade jag kyckling till J och mig som avnjöts med gott vin. Somnade så småningom framför TV:n. På lördagen var jag och D på stan och uträttade diverse ärenden samt fikade. J tog de båda andra till den närbelägna skogen samt fixade lite hemma. Eftermiddagen tillbringades hos kompisar på landet. På kvällen vuxenmiddag framför TV:n ihop med stora sönerna som för första gången såg Melodifestivalen. I dag, söndag hade vi en lugn morgon med lång frukost. Jag tvättade och plockade lite medan J spelade spel med sönerna. Sen var vi nyttiga ute en stund, tvättade bil, skruvade på bil och plockade i trädgården. Efter lunch, kalas för D och J, tennis för maken och Astrid Lindgren konsert för mig och N. Återsamling i hemmet till fläskfilégryta kl. 18. TV för yngsta sonen, spel för de andra två, stryktvätt och sen genomgång av byggbeskrivningen inför det eventuella ombygget. Nu kvällsthe och sedan sängen.

Godnatt fina fina mamma

replikerade en av tvillingsönerna i kväll när jag nattade honom lite extra då han var ensam vaken efter att brorsorna somnat. God natt fina fina pojke var min replik som fick det mysiga svaret. Att vara mamma är en sann njutning för det allra mesta!

Boxningskarriär vid 37

Nja,inte riktigt kanske men väl Boxercise på lunchen idag. Riktigt roligt att puckla på kuddar och sandsäckar och rejält trött blev man också. Sällan har en gympatimme gått så fort och jag funderar över vilka muskler som kommer att värka mest  i morgon. Riktigt bra sätt att avreagera sig också speciellt som jag pratat med en chef på halvdåligt humör precis innan. Jobbet erbjuder gympa på tisdaglunch och så som nyhet för våren denna boxträning på torsdagar varannan vecka. Jag försöker gå att så ofta ja gär på plats men detta var första gången för våren...


Det är långt till Bryssel

Det är långt till Bryssel även när allt går på räls och flyter på som det ska. 15:15 hämtade taxin mig och 20:15 var jag på hotellet via en kort stund i Köpenhamn. Tveksamt om det är värt resan för 1/2 dags möte. Normalt försöker jag boka flera saker på en gång men denna gång fungerade inte det så jag har ett möte och jobbar sedan från kontoret här innan jag åker hem i morgon kväll. Har bara kopplat upp för att kolla mail och jobba en kort stund innan jag går för att handla fika i hotellshoppen. Tänker sedan fika och titta på medhavd DVD innan sängdags. Från hemmafronten rapporteras det att ena tvillingsonen är febrig. Han hade sovit på soffan sen kl. 17 när jag ringde hem nyss. Förhoppningsvis blir det en morfardag för honom i morgon och sen får jag kanske ta torsdagen hemma.

Gillar sånt här!

Gillar sådana här listor: Hittade denna hos Susanne

*Hur svarar du i hemtelefonen? "Anna Graf"
*Hur svarar du i mobiltelefonen? Som ovan
*Ringer det mycket till dig? På jobbet ja. Hemma inte så mycket
*Ringer du mycket? Njae egentligen inte
*Vem ringde du senast? Mannen på jobbet
*Hur mycket pengar har du? Så att jag klarar mig väldigt bra
*Senast kramat och när? Barnen när jag lämnade på dagis
*Antal timmar sömn inatt? 23:30-06:00
*Sov du ensam? Först bredvid mannen, sen kom yngste sonen och sista delen inne hos tvillingsönerna
*Vem sov du hos senast? Hotell på Island i helgen. Innan dess hos min syster i Trettonhelgen
*Vem sov hos dig senast? Svärföräldrarna i julhelgen
*Vem vet mest om dig? Maken
*Vem vet du mest om? Maken
*Vad ser du fram emot? En lugn hemmahelg, skidor i Tänndalen med hela familjen v. 11, Boston i juni
*Vad vill du ha just nu? Snö och kallt
*Vem hånar du? Ingen med flit
*Vem längtar du mest efter? Barnen, mannen, bästa vännen i Boston
*Vem vill du helst slippa? Jag vet inte riktigt
*Vem stör du dig på? Dumma, obetänksamma uttalanden, oginhet
*Vilken buss åker du oftast? 202:an eller pendlingsbussen mellan station och jobb
*Vilken årstid är det nu? Vinter om än mild
*Anser du dig själv snygg? Det funkar!
*Har du varit kär? Jadå
*Är du en bra partner? Ja, det hoppas jag
*Har någon varit otrogen mot dig? Tror inte det
*Har någon varit otrogen mot någon, med dig? Nej
*Har du varit otrogen? Nej
*Brukar du oftast ragga eller bli uppraggad? Känns inte så aktuellt
*Pratar du fortfarande med personen du kysste senast? Ja
*Vad åt du senast? skinksås och grönsaker (rester sedan gårdagens middag) till lunch
*Är du polare med grannarna? Inte polare direkt men vi pratar med dem över staketet, fikar någon gång och lånar grejor av varandra
*Har du varit på ett party?Javisst
*Har du varit utomlands? Jadå, Island i helgen. Påväg till Bryssel idag - reser mer än vad jag önskar i bland i jobbet
*Var är dina syskon just nu? Hemma hos sig i Karlskrona tror jag. Hon var sjuk när jag pratade med henne igår.
*Vilken tid gick du upp imorse? Kl 06:00
*Vad gjorde du kl 2 inatt? Sov
*Vad är det första du gör på morgonen? Duschar, klär på mig, äter frukost
*Vad ska du göra efter det här? Jobba en stund till, sedan åka till Bryssel för ett möte i morgon