Påsken 2008

Denna annandagpåsk snöar det. Jag vet att det är sent och att vi har haft vår länge men jag kan inte låta bli att tycka att det är vackert med snön och marsljuset.... Maken och jag drog två av killarna på snowracer till affären och tillbaka idag på förmiddagen. Det har man inte kunnat göra på hela vintern...

Vi har firat påsken hemma i en ganska trevlig blandning av lugn och ro och besökar. Vi har lagat lamm (lunch med goda vänner i fredags), påskbord (mina föräldrar i lördags), lax (största delen av familjen igår) och kyckling (hela familjen idag) Där emellan har det ätits rester till lunch. Svärföräldrarna fick både lamm, lax och påsktårta när de tittade in på vägen hem från landet idag. Vi har också fikat med goda vänner, lekt med barnen, letat påskägg och ätit godis. Vi var även på familjegudstjänst i fredags för att höra påskberättelsen. Det var dock en besvikelse jämfört med förra året på grund av en mycket tråkigare präst som inte kunde prata med barn.

I kväll har både maken och jag jobbat en stund och nu väntar några dagars vardag igen.

Lördag

Sitter framför Bolibompa med barnen och har just avnjutit en lite whiskey medan de fått glass till lördagsmyset. Konstaterade att de stora killarna nu är så stora att de äter en glasstrut åt rätt håll utan att kladda de minsta lilla. Även minstingen klarar sig riktigt bra - han tittar på brorsorna som vanligt. Vi har haft en mysig lördag - maken har haft jour större delen av dagen och har ännu inte kommit hem. Vi har haft en lugn och mysig dag. Efter en lång period med stort fokus på dataspelande, leker de stora killarna jättebra med varandra igen. De har tillbringat långa stunder på sitt rum där de upptäcker nygamla leksaker lång ned i lådorna och bygger upp fantasivärldar. De lekte även ute i regnet i 45 minuter utan att protestera det minsta. Mitt på dagen var vi på stan, gick på biblioteket, åt hamburgare till lunch och gjorde några ärenden på stan. Nu ska vi strax öppna en magnumflaska Pomac och skåla för att storkillarna kommit in på skolan vi sökt  och hoppats på - stans internationella skola med språkundervisning från förskoleklass. Därefter nattning av lillebror och Melodifestivalen för oss andra. Bara en vecka kvar innan fjällen  - jag längtar!