Ännu en helg

Ännu en helg, en gråmulen och iskall sådan är till ända. Jag gör helgbokslut och förbereder arbetsveckan som kommer. Maken gör det samma fast på plast på jobbet.

Två hus har vi titta på i helgen - ett i dag och ett igår. De riktigt intressanta objekten visas först nästa helg. Större delen av dagen idag har ägnats åt storstädning på dagis. Vår sista - just när det gäller städningen är det kanske mest skönt men jag kommer att sakna relationen med föräldrar, barn och personal som ofta har varit så personligt och "nära" på det här dagiset.

Annars har vi varit mycket inne. Killarna har byggt kojor i sitt rum och i TV-hallen. Igår gjorde vi en kort visit hos min "extra pappa" från uppväxten som fyllde 65. Min bästis, hans dotter, som bor i Boston hade kommit hem för att överraska honom. Vi visste om detta innan men hade inte vågat berätta det för barnen i rädsla för att avslöja något i förväg. De gjorde alltså stora ögon när de fick se K (min kompis) och L (deras kompis) där! Lyckad överraskning för många.

Ska plocka i hop grejorna inför morgondagen och lägga det nybakade brödet i plastpåsar!


Stora plockarkvällen

Stora plockarkvällen infaller oftast på torsdagskvällen varannan vecka. Barnen städar sina rum och när de har lagt sig så börjar det stora plockandet inför att vår städhjälp kommer på fredagförmiddag. Förmodligen plockar vi undan mer än vad vi skulle behöva men det är skönt att få en ordentlig genomgång av alla prylar. Har därför ikväll - plockat upp saker på vinden, hängt och ställt undan skor, ytterkläder och väskor i hallen, röjt bänkarna i köket vilket inkluderade att ta hand om oöppnad post, diverse papper och lägga ett antal prylar på sin rätta plats. Våra nattygsbord har också tömts på det mesta, låt vara att största delen skyfflas in i det tillhörande skåpet för att sedan tas ut igen men i alla fall. Det är ganska tillfredställande med ett renplockat hus även om det inte varar så länge.

Vårkväll

Har tagit en kvällspromenad - det går liksom inte att känna sig tungsint när fruktträd blommar och det doftar överallt. Hade annars lite sådana tendenser i kväll. Det blir lätt så när tiden flyger och ingenting blir gjort. Men promenaden gjorde susen - det känns bättre. Nu ska jag dricka the och ignorera förkylningen som ligger och lurar.

Tidig majmorgon

Det är tidig majmorgon och jag har just kommit till jobbet och ska dra igång. Jag blev så trött på mig själv igår kväll när jag ägnade 45 min åt att slösurfa istället för att jobba att jag bestämde mig för att åka tidigaste tåget (06:10) idag trots stökig kväll och natt då yngsta sonen fått öroninflammation.

Stackars liten, jag tänkte redan igår eftermiddag att det nog var öronen för han var så väldigt eländig men sen föll det bort och inte förrän han sovit oroligt och knytt i sömnen i flera timmar trillade polletten ned. Nu har vi ju det väldigt förspänt så maken kunde snabbt kolla själv och sedan svänga in till jobbet för att snabbt hämta antibiotika och starta behandlingen. J skulle ändå vara ledig idag på grund av det påtvingade jourkompsuttaget som pågår just nu så han får lite sällskap av minstingen.

Nu ska jag ta mig ann förberedelser av dagens möten och också fundera lite på projektet att börja skriva en internkommunikationsblogg. Idén är bra men jag är oföretagsam...