Heja Ernman

Både maken och jag gillade Ernman och tyckte att det var kul att hon gick till final. Oavsett vad man tycker om låten (som förvisso är den som tävlar... ) så är kvinnan ett fulblodsproffs. Inget slår ju rösten men framför allt utstrålning och lugn. Det märks att detta inte är hela världen för henne... Skön inställning och det lyser igenom. Barnen tyckte förstås att vi hade helt fel men de gillade inte Sarah D F heller. De stänger av öronen så fort det kommer en ballad...

Innan röstningen började sa jag att jag hoppades på Agnes och Malena och jag fick ju rätt...! Vem hade trott det?


Nytt ljus

Det är konstigt att man blir lika förvånad och kan känna sig förundrad varje år när ljuset återvänder. I går kom jag hem 17:30 och då var det fortfarande ljust och idag var det visserligen mörkt när jag cyklade till stationen men 30 minuter senare framme på jobbet var det nästan fullt dagsljus.Visserligen har jag njutit av lugnet som det innebär att  prommenera från stationen till jobbet i mörker men nu kommer snart en annan tid när man kan njuta av naturen under den promenaden i stället. En morgon tidigare i veckan var det en Stare (tror jag) som sjöng intensivt i mörkret när jag var ute för att hämta tidningen. Den satt i ett träd precis invid brevlådan och flyttade inte på sig trots att jag kom... Vissa drifter är starkare än andra. Våren och ljuset är en av dem.

En liten uppdatering

Med maten och motionen har det blivit sådär. Tog ett nytag med maten denna vecka efter förra veckans sportlovsexcesser. Det har möjligen blivit lite mycket mörk choklad i alla fall. Motionen inskränker sig till skidåkning förra veckan. Tre dagar i Dackestupet och Kisa. Ingen dålig motion i och för sig eftersom mycket tid går åt till att lyfta barn och ställa dem rätt. Roligt hade vi i alla fall alla fem. Lite cykel har det också blivit dock ingenting idag eftersom jag jobbat hemma och åkt bil för att hämta och lämna barnen. Hann ingen hemmamotion ikväll trots ambitionen och det faktum att jag borde prioriterat det. I stället betalade jag räkningar och sorterade digitalbilder i datorn. Även det nödvändigt men frågan är som sagt prioriteringen....

Det är nog jag som skrivit den

Jag fick ett nytt Singstar spel i helgen -svenska hits. Grabbarna är för små för att kunna någon av låtarna men de kände i alla fall igen några artister. Efter att ha provat Carola och Jimmy Jansson fastnade vi för "Oa hela natten" (som det nog var 20 år sedan jag hörde... ) Den plockade de upp snabbt och senaste dygnet har vi kört den säkert 30 gånger sammanlagt. Killarna satsar på att få högsta poängen och lyckas rätt bra. Det är fantastiskt att titta på dem. Vid middagen i kväll berömde jag J för att han lärt sig låten så snabbt och då sa han "ja, det är ju nästan som om jag har skrivit den" Härligt med 6 åringars självförtroende!


Söndagsaktiviteter

Förutom sällskap till det stora killarna på simskola och innebandyturnering har dagen inneburit bakning och hemmapyssel med yngsta sonen, som bla penslade bullarna med ägg med mycket stor noggrannhet. Vi slängde även gamla blommor, kvarlämnade julstjärnor och annat och tog en tur till affären. När storkillarna kom hem testade vi mitt nya Singstarspel som jag fick igår. Det är himla kul att sjunga själv och helt fantastiskt att grabbarna tycker att det är så roligt. Lillsonen satt en långstund med Disneyspelet själv och de stora lärde jag "Oa hela natten" De slår mig snart....

Nu har svärfar anlänt för några dagars besök och jag tänkte ta en kort kvällspromenad


Katastrofdag

när det gäller mat och motion. Konsummerade stora mängder choklad. Åt toast till kvällsmat och sedan dessutom bjöd pappa som varit barnvakt på chokladkaka när jag kom hem. Ingen motion blev det heller -- åkte buss till och från tåget. Jo, föresten, jag cyklade faktiskt mina 8 km till och från stan. Nya tag idag. Har börjat dagen med mitt sedvanliga gröna the, fil, müssli, GI macka med ost och en apelsin och cyklat 4 km till tåget.

Tisdagens mat och motion

Frukost: Omelett med seranoskinka och ost, fruktsallad, grönt the
Förmiddag: mörk choklad, lite knäcke, lite avokado
Lunch: tonfisksallad med ris, macka med humus, mörk choklad och kaffe
Eftermiddag: en apelsin
Kväll: laxpytt (lax, potatis och div grönsaker i ugn) kaffe och choklad
Sen kväll: jordgubbar och blåbär

Jag kan verkligen rekommendera

Revolutionary Road  som jag såg på bio med bokklubbstjejerna i går kväll. Ett mycket starkt relationsdrama som berörde på många plan. Dels blev man lycklig över att inte leva på 50-talet utan att leva nu, i Sverige i ett hyfsat jämnställt förhållande där båda får möjlighet både att vara med barnen och göra karriär. Men den handlade också om att vara lyhörd och lyssna på varandra, om att det kanske inte går att ändra en annan människa men att man kommer längre med gemensamma drömmar och mål och framför allt genom att lyssna på vad den andra har för behov. Mycket star och dessutom ett intelligent manus och duktiga skådespelare. Vi var ganska tagna hela gänget efteråt. Tyvärr hade vi inte tid att stanna kvar på stan, annars var det en film man hade kunnat diskutera länge.

Skön början på kvällen

Efter att ha varit hemma som hastigast och ätit middag med familjen, åkte yngste sonen och jag till hans musiklek i Missionskyrkan. Hade för ovanlighetensskull  svårt att hitta parkering men när vi väl var på plats sprang han lyckligt in till fröknar och kompisar. Jag köpte mig en kopp kaffe, åt lite choklad och jobbade effektivt i 40 minuter. Hittade tom ett bredband att använda. Så skönt att sitta där i lugn och ro och få saker ur världen. Hade hoppats att sitta en stund hemma också men vi ägnade oss åt deklarationsförberedelser i stället. 


Maten och motionen i helgen och idag

Nja, det har väl gått sådär. Lördagen innehåll förutom den vanliga maten, en bulle, en stor macka med smoothie på stan samt diverse feta ostar och chips till Melodifestivalen på lördagskvällen. Ja, även rött vin förstås. Söndagen var bättre, klart godkänd bortsett från några chokladbitar som yngsta sonen och jag festade på när de andra var iväg. Den här dagen har inte varit bättre. Har haft svårt att hålla blodsockret i schack så det blev choklad, om än mörk, både på för och eftermiddag samt ett par nävar valnötter nu i kväll. Motionen då, tja inte något vidare med den heller. Ett par cykelturer till affären och en till stan, bättre blev det inte och idag stannade det på cykel till stan och sen till skolan. Men nu tänkte jag strax dra ner i källaren och köra 30 minuter. I morgon är en annan och bättre dag....

Helgnjutning

En av helgens största njutningar är söndagstidningen. Om man har tid att läsa den .... Oftast blir det först på kvällen i sängen om jag inte råkar vara tillräckligt pigg när någon av barnen vaknar så att man kan läsa medan de tittar på morgont TV. Så är oftast inte fallet och idag var jag som klubbad när 3- åringen väckte mig vid 6:30 tiden. Inte dessto mindre ser jag fram emot att få läsa tidningarna i sängen senare i kväll. Idag har vi dessutom båda tidningarna. Föredrar annars DN på söndagar och har saknat den under det senaste halvåret då vi haft SvD. Tycker att DN söndag brukar ha fantastiskt mycket läsvärda artiklar, intervjuer och fördjupningar och brukar vara den enda dagen då jag läser ledaren.

Mat och motion tisdag och onsdag

Lunch:
Restlåda med lövbiff, risotto på vitt ris, stor tomat, mörk choklad
Eftermiddag:
Fruktsallad på apelsin och grape
Kväll:
Korvgryta med brocolli, pasta
sen kväll: frysta jordgubbar och blåbär, lite naturell yogurt

Motion:
45 min gympa -styrka och kondition på lunchen
promenad till tåget 2 km
cykel hem 3 km

ONSDAG
Morgon:
Omelett med mozarella (inte gott) Körbärstomater, parmaskinka, grönt the
Förmiddag:
Dinkelknäcke, avokado
Lunch:
China buffet -olika grytor, sallad, räkchips,
Eftermiddag:
apelsin, mörk choklad
Kväll:
Kycklinggryta, halv potatis, sallad
Sen kväll:
Några godisbitar (städade godisskåpet)
apelsin med valnötter

Motion:
30 min hemma träning (mest roddmaskin)

TORSDAG:
fil,müssli, Gi macka med skinka, grönt thé


Motion:
Cykel till stationen 3km

Uppdatering mat och motion

vi skippar söndagen - lite många pepparkakor blev det om än kompenserat av cykeltur till stan med treåring bakpå.

Måndag:
Frukost:
Fil, müssli, GI macka, skinka, grönt the
Förmiddag:
Dinkelknäcke med avokado, liten mörk chokladbit
Lunch:
Söndagsrester, wook, vitt ris, mörk choklad
Eftermiddag:
Cocosboll på möte
Kväll:
kassler med mozzarella, risottorester från lördag, äpple och morotssallad
Sen kväll:
fruktsallad på halvbanan, halv apelsin, halv grape, lite nötter

Motion:
Cykel från skolan till stationen 2 km
Promenad från tåget 2 km
Cykel hem från stationen 3 km

Tisdag so far:
Frukost
Fruktsallad från igår, naturell yogurth, GI macka med skinka, grönt the

Motion:
cykel till stationen 3km
Promenad från stationen 2 km

Nu jobb....