Hektisk vintervecka

Phu, det har varit en hektisk men på något konstigt sätt en rolig vecka. Intensivt arbete, bra samarbete - ja sånt som gör jobbet kul. Nu pustar jag med att arbeta hemifrån. Jag sitter vid skrivbordet och tittar ut på snön som sakta singlar ned. Med undantag för i måndags då barnen till och med åt middag på altanen för att de hade sådana vårkänslor, så har det varit vintrigt under veckan. Några minus på nätterna och en del snö. Inte mig emot egentligen. Det blir dessto härligare när våren kommer och dessutom så ska vi ju till fjällen om en vecka så vintern blir vi inte av med ännu.

Koll på läget?!

Klockan är bara strax efter sju och jag har ändå hunnit sitta här en liten stund. Innan dess rusat runt i huset och bäddat, plockat glas och tvätt och förberett för städning (för andra gången denna vecka då det blev inställt i onsdags) packat det sista, röjt efter frukost, satt på en tvätt... Innan dess - skickat i väg familjen till fritids, dagis och jobb via bilprovningen. (är så glad att slippa själv) Vi fick köra upp killarna lite tidigare än vanligt men det gick bra trots en halvsen kväll igår. Hann också kolla lite helglogistik med maken. Han jobbar  nätter och jag ska på Spa och körweekend men svärföräldrarna kommer hit som back up så  det blir nog bra för alla. Ska strax cykla i väg på möte och sedan hem för lunch och hämta grejor innan vi drar iväg.

Bättre morgon

Känns som en bättre morgon idag. Alltid en höjdare att få starta dagen lugnt vid det egna skrivbordet med hembryggt kaffe. Dessutom var barnen på toppenhumör och 3-åringen klädde på sig helt själv. Är dock fortfarande helt grusig i ögonen efter allt hotellsurfande de senaste kvällarna. Tror vi lyckades tillslut igår - just nu har vi hotell till alla fem nätterna men något byte blir det kanske och billigt blir det inte...

Det var ett tag sen jag uppdaterade mat och motion och det har väl varit sådär. Denna vecka har jag i alla fall varit på gympa på lunchen och hoppas på ett pass i roddmaskinen ikväll och så den vanliga vardagscyklingen och promenaderna till jobbet förstås. Matmässigt går det sådär med kolhyderaterna med sockerintaget håller jag hyfsat i schack. Förmodligen borde jag äta mindre mörkchoklad.

Nu är kaffet klart!

Ingen höjdardag

Stressig morgon med dåligt humör, omotiverat sur med barnen, men lämningen blev ändå okej. Promenad i gråväder till jobbet. Sådär dag och fick sen stressa och stressa på barnen igen för att hinna till hämtningen av en son på teatern. Väl hemma strulade datorn, så det har varit sådär. När jag nattade barnen längtade jag mest till sängen själv också. Men nu ska jag försöka vända på det hela genom att beställa en ny mp3 spelare och göra klart bokningen av Parishotell.

Vart tog helgen vägen?

Som så ofta söndagkväll eller måndagmorgon undrar  jag vart helgen tog vägen. Fjällresan som nyss var evigheter bort är nu bara en oplanerad helg iväg och jag inser att det finns vissa saker jag måste planera in om de ska bli gjorda innan vi åker. Denna helg har gått i barnaktivitetens tecken. Fredagen började med storhandling för mig och sen fredagsmys med barnen och sen middag (indiskt och glass) med maken framför brasan när barnen somnat.

I lördags var de stora killarna och jag på stadens årligt återkommande chokladfestival. Jag hade fått gratisbiljetter. Det var kul - bl.a med chokladprovning för barn men på tok för mycket folk. På eftermiddagen hade vi kompisfamilj på besök. P var mycket i vårt hus som tonnåring då han var kompis med förrförra ägarens son. Så för honom blev det en kul vandring längs "memory lane" och det var roligt för oss att höra. När de åkt, tog vi en familjepromenad och sen var det middag och Melodifestival.

I går åkte J med de stora killarna till simskolan medan N och jag bakade kakor. De hade med sig en kompis hem som stannade kvar till innebandyn började. Under förmiddagen fick vi också reda på att en storsonen ska få vara med och spela rumpnisse och grådvärg i sommarens föreställning av Ronja Rövardotter i G:a Linköping. Oj, vad glad han blev. Det var första samling hela eftermiddagen igår. Under tiden skjutsade jag hem kompis, var på innebandy med andra storsonen, handlade och köpte kvällsmat på McD, åt samt vattnade blommor hemma hos mina föräldrar som är på semester. Allt medan maken repade och hade körkonsert. Avslutade med biokväll med killarna - Harry Potter 2