Bra tips

Idag fick vi tillfälle att prata en stund med makens kusin som tidigare bott på NZ. Fick lite nya idéer och tips om var det skulle vara roligt och trevligt att bo om vi nu skulle få möjlighet att välja. En rekryteringsfirma på Irland ringde maken i kväll och berättade om hur gott om jobb det finns där. Han ser detta som en möjlighet om NZ inte går i lås. Själv är jag mera tveksam. Jag längtar verkligen efter att komma till NZ och åker vi någon annanstans är det inte säkert att vi får möjligheten igen. Maken funderar dagligen på olika jobbalternativ och har tagit många olika kontaker så att jag har svårt att tro att det inte skulle lösa sig.


Kanske jobb

Har denna vecka fortsatt att diskutera huruvida jag ska jobba på distans eller inte när vi är borta. Presenterade en analys som gjorde att jag blivit omedd att via HR ta reda på hur formalia skulle fungera om jag jobbar på distans. Detta ska diskuteras om knappt två veckor men just nu känns det som om jag faktiskt kanske kommer att jobba ett antal procent på distans och det känns bra!


Dags att ta nya tag

Dags att ta nya tag inför höstens eventuella äventyr nu när helgerna är över. Nu har vi ju för alla, i vårt årliga julbrev, talat om att resa är plannerad, så nu är det dags att börja ta tag i det på allvar för att öka förutsättningarna. Makens alla formalia för jobb gick iväg strax före jul så nu ska han väl ringa upp rekryteringsfirman ändera dagen och kolla status och att de fått papprena förstås. Själv har jag kommit överens med min chef om att göra en sammanställning/konsekvensanalys över vad som händer om jag jobbar lite, respektive inte jobbar alls. Jag hoppas att slutsatsen blir att jag ska jobba lite grand men vi har inte avslutat den diskussionen ännu. Barnen förbereds lite grand genom att vi, framför allt maken försöker prata mycket engelska med dem hemma. Det går riktigt bra - de stora killarna förstår en hel del.