Hej däruppe

Klockan ringde 04:30. Mannen tassade upp och några minuter senare hörde jag honom rasa ned för trappan för att plocka upp ena sjuåringen i sängen bredvid mig. Vid fönstren i lekrummet, före gryningen stod två sömninga pojkar, en mamma och en pappa och såg ISS glida över himlavalvet, starkt lysande på den begynnande gryningshimlen. Någon minut bara, sen hade den försvunnit bakom träden. Vi vinkade lite och önskade lycka till. Sen kröp vi tillbaka ned i våra varma sängar.


Söndag i grannskapet

I dag har vi hållit oss hemikring. Efter en lugn morgon tog vi cyklarna till Hjulsbro och Hackefors. Min jobbcykel var hemma för lagning av punktering så vi hade en cykel även till svägerskan. Vi började med att leta rätt på en Geocache och hittade även fin utsiktk och ett antal golfbollar till killarnas stora förtjusning. Sen cyklade vi till Hackefors slussar och hittade även en bro som vi inte visste om så att vi enkelt kunde ta en annan väg hem. Åt sen en enkel lunch på balkongen innan det var dagens höjdpunkt enligt killarna. Våra två närmaste grannar ordnade garageloppis. Vi tog ett antal vändor och diverse fynd gjordes av sönerna. Förutom en liten pall, studsbollar och jonglerbollar, blev det även en discokula till baren för 25 kr. Jag tror att de hade ganska bra fart på affärerna och grabbarna hängde där till och från hela eftermiddagen för att hålla koll på  det som plockades fram. Svägerskan for hem under eftermiddagen. Jag hann städa ur bilen vilket var behövligt, kompletteringshandla och laga middag medan J snickrade klart altanen. Efter tidig middag bröts vår hemmadag då J skulle jobba och D skulle på avslutningsminglet efter sista föreställningen av Ronja Rövardotter, där han spelat Grådvärg och Rumpnisse i sommar. Han kom hem mycket nöjd och glad ett par timmar senare, även om han var lite ledsen över att det var över. Det har varit ett stort äventyr. Jag tog det lugnt hemma med Ja och N. Nu sitter vi i vanlig ordning med varsinn dator framför TV:n.

Mysfrukost

I går gjorde jag French toast med sirap, kanel och socker, fixade smoothies på frysta jordgubbar och skar fruktsallad. Detta avnjöts med hela familjen, tända ljus och nykokt kaffe i lugn och ro innan dagens aktiviteter drog igång. Vi lagar ganska ofta lite extra till frukost på helgerna och det är en av de få tillfällena där barnen verkligen självmant sitter kvar lite längre i lugn och ro. Det är mysfrukost och det är helg! När jag var liten innebar mysfrukost något helt annat. Då var det pappa eller mamma, oftast pappa som försiktigt klev in i rummet med en bricka med extra goda mackor, jucie och the som avåts i sängen med kuddar bakom ryggen. När vi var riktig små brukade jag och syrran äta våra mackor vid mammas och pappas nattygsbord. Kan bara konstatera att varje generation utvecklar sina egna vanor och definitioner kring vad som är mysigt och får det att kännas som helg.