Mat och motion fredag och lördag

Fredag:
Frukost:
Omelett, parmaskinka, grönt the, körsbärstomater
Förmiddag:
GI macka med ost
Lunch:
thaisoppa, kycklingbitar, mozzarellaost, 3 chokladbitar
Eftermiddag:
Nötter, aprikoser
Kväll:
nachochips och dipp, faijtas med kyckling, och beef
Sen kväll:
apelsin, 1 chokladbit

Motion:
20 min promenad till och från bussen

Lördag:
Frukost:
Apelsin, 3 blåbärspankakor med sirap, kaffe
Lunch:
1 korv med bröd, två mackor, en kaka, 3 godisbitar
Eftermiddag:
halv minihamburgare, mellan milkshake
Kväll:
Lövbiff, risotto, sallad
Sen kväll:
totalt 2,5 glas vin
4-5 chokladbitar, apelsin

Motion:
skridskor och lek med barnen


Lördagskväll

Här är det lördagkväll med chips och körslaget. Mamman tyckte att vinnande Hanna Hedlunds kör var flera divisioner bättre än konkurrenten men ena sonen höll på Erik Segerstedt. Son nummer två somnade i soffan.... Nu sover alla tre pojkarna och mamman och pappan sitter med varsin dator i knät, The och TV4as nyheter i bakgrunden. Borde kanske hitta på ett bättre sätt att umgås på. Nåväl, lugnt och skönt är det i alla fall.


Fredagkväll framför TVn

Sitter med datorn i knät framför TVn och borde gå och lägga mig. Vi har haft en mysig kväll med de stora killarna.Vi tog bussen ned på stan där vi mötte upp med maken som kom med tåget från Stockholm, på TexMex restaurang. Mysigt och gott! Men killarna är ovana att gå på restaurang på det sättet. De gillade inte att vänta på maten men när den väl kom var den  populär. Tog bussen hem igen och läste två kapitel i Harry Potter framför brasan.Maken tittar på en otäck film och jag borde gå och lägga mig nu. Kanske skridskoåkning i morgon förmiddag.

Morgonfrid

Ettt tunnt lager med snö har lagt sig över staden och tänk så mycket varmare det blir. Jag har just avnjutit morgonens första kaffe samtidigt som jag öppnat datorn och dragit igång en brasa i öppna spisen för att få  upp värmen i huset. Varmt i natt har det i alla fall varit eftersom jag och sexåringarna har delat dubbelsängen i resten av familjens frånvaro. Mysigt! Tog en liten lugnare morgon, sov 30 minuter längre själv, väckte barnen lite senare, stressade inte och lämnade direkt på fritids, istället för dagis som annars gäller när man lämnar före 07:30 vilket vi oftast gör. Skönt som omväxling. Nu väntar mer kaffe och dagens arbete.

Myskväll

Har haft myskväll med storkillarna då yngste sonen är på landet med morfar och mormor och maken är på jobb i Stockholm. Körde hämtmat efter att ha gjort ärenden i närbeläget köpcentra. Eftermiddagen tillbringades hemma där jag försökte jobb med telemontör springades i huset för att få slutlig (hoppas jag) ordning på vår trilskande bredbandsuppkoppling. Nu är jag alltså tillbaka på nätet vilket gör att jag fastnade på Facebook en lång stund i stället för att göra något vettigare. Visserligen efter att ha städat och plockat men i alla fall. Vart tar kvällarna och dagarna vägen?

Mat:
fil, müssli, GI macka med skinka, 1 kopp grönt the
Förmiddag:
mörk choklad, dinkelmacka med avokado
Lunch:
grönsaksbiff, couscoussallad, bröd med kikärtsröra, mörk choklad
Eftermiddag:
Apelsin, mörk choklad
Kväll:
Kebabsallad, liten brödbit
Sen kväll:
Plannerar fruktsallad, kanske lite yogurt
Motion:
Ingen alls...

Håll koll på maten och motionen:

Måndag:
Frukost: Müssli, lättmjölk, the, GI macka med ost
Förmiddag: Hård macka utan pålägg, apelsin
Lunch: pasta, räksås, grönsaker, bröd, smör, vatten, kaffe, liten chokladbit
eftermiddag: hård macka  dinkel med parmaskinka
Kväll: pasta, fisksås, avokado och bönsallad
Sen kväll: fruktsallad, lite yogurth

Motion:
Cykel till stationen  3 km
Cykel från stationen  2km
Promenad till stationen 2
Cykel till skolan 2 km
blandad hemmagym styrka 20 min

Tisdag:
Frukost: fruktsallad med fil, GI macka med två skinkskivor, the
förmiddag: Hård dinkelmacka med parmaskinka, lite salta nötter, ca 2 nävar
lunch: fisksås (rester) , ris och grönsaker (rester) vatten, kaffe, choklad 86%
Eftermiddag: apelsin, keso med lite nötter och fröm
Kväll: 2 tallrikar thaikycklingsoppa 1,5 macka med ost
Sen kväll: banan och apelsinfruktsallad med några valnötter

Motion:
Cykel till stationen 3km
Promenad från stationen 2 km
promenad till affären 1 km
Promenad till stationen 2km
cykel till skolan 2 km

Onsdag:
Frukost: omelett med ost, parmaskinka, körsbärstomater, 1 apelsin, grönt the
Förmiddag, liten brödbit, stor macka med ost och skinka, kaka
Lunch: pastasallad med kyckling, chokladbit 86%

Motion:
Promenad från stationen 2 km

so far so good om man bortser från idag som kommer att bli betraktad som en mellandag vad gäller ambitioner.

Effektiv morgon

Tänk vad effektiv man (nåja åtminstone jag då) är före kl. 8 på morgonen jämfört med mellan 21 och 22 på kvällen. Efter att ha lämnat barnen i morse lyckades jag på 10-15 minuter, sätta på tvätt-och diskmaskin, vattna alla blommor, ta ned tvätt och vika några lakan (men jag sorterade inte och la inte in i skåpen) tvätta luckan på braskaminen, sätta på kaffe och sätta igång datorn. Tyvärr har inte jobbstarten varit fullt så effektiv men nu ska det bli ändring!

Glad över jobbet

Jag har ett riktigt kul jobb. Det är härligt att känna så och jag erkänner att det inte är varje dag, eller åtminstone inte varje period. Men det slår med hästlängder alla mina tidigare jobb. Jag har många roliga, intressanta kontakter. Varje dag innehåller spännande möten med människor och intressanta diskussioner. Det finns hur många utmaningar som helst att ta tag i. Jag vet sällan på morgonen hur en dag kommer att se ut.


Om att sova

Kände mig helt utvilad efter julledigheten och förra veckan gick det bra då jag ju fick sova en ordentlig natt på hotell i Bryssel. Men den här veckan efter två nätter med knappa sex timmars sömn i teorin och ännu mindre i praktiken pga vakna barn, är jag redan helt färdig... Läste dessutom att forskare nu visat att de som sover mer håller sig friskare. Jag har ju själv, peppar, peppar, inte varit särskilt sjuk under hösten men som sagt så outsägligt trött och jag är redan tillbaka där... Dags att lägga sig något tidigare ikväll alltså...


Rutiner

Efter en seg morgon, som började tidigt eftersom yngsta sonen vaknade ovanligt tidigt och var pigg var det skönt att traska in på jobbet, låta bli att tända lampan och ta den första koppen kaffe. Ska strax dra igång med dagens arbetsuppgifter ifrån en hög som bara tycks växa. Jag måste försöka komma nedåt i den nu!

Har två kvällar i rad sett ett intressant program om hur våra fria arbetstider som vi är så glada för, jag inte minst eftersom jag ser dem som en förutsättning för att få livet att gå ihop, kanske inte gör oss så fria trots allt. Vi blir aldrig riktigt lediga, ständigt uppkopplade med mobilen på och med datorn i knät framför TVn på kvällen. Vï måste sätta våra gränser själva och klarar inte alltid av det. Människan har ett behov av rutiner. Jag filosoferade över det när jag knallade ut till kaffeautomaten förut och kände att det var ganska mysigt att vara på jobbet... trots mörker, kyla och trötthet. Det var mycket intressant forskning som presenterades. Jag har inte riktigt sett på det på det sättet. Just nu tycker jag ändå att jag har det rätt så bra men det var oneklilgen tankeveckande

Vardag igen

Första riktig vardagen efter helgerna. Det är inte riktigt vanlig vardag att åka till Bryssel eller jobba hemifrån. I dag var det dags och det började  bra med inställt tåg. Det blev mycket snack med kollegor som jag inte träffat på flera veckor och jag borde ha fått mer ur händerna men det får bli nya tag i morgon. Under min kalla och blåsiga cykeltur konstaterade jag att mitt julpyntsspan från häromdagen inte riktigt stämde längre - vi plockade bort vårt pynt igår men på min cykeltur till stationen hade de flesta stakarn och stjärnorn kvar i fönstren så fråga är vem som är tidig...

Städa bort julen

Jag tycker att andra verkar städa ut julen så tidigt. Redan innan trettonhelgen passerat läser man om utkastade granar och bortplockat julpynt. Själv tycker jag att det är mysigt att hålla kvar det mysiga som man jobbat ganska hårt med att få fram, lite längre, åtminstone till helgerna är över på riktigt. I år har vi ju julpyntat vårt nya, stora hus för första gången och det stora vardags och matrummet har resulterat i ovanligt många tända ljus. Favoritprydnaden för året är dock inte ett julpynt utan en åretrunt ljusstake för värmeljus att hänga i ett fönster. Maken fick den av mig för ett par år sedan och i gamla huset hängde den i vardagsrummet och användes i bland när vi hade gäster. Nu har vi hängt upp den i köksfönstret och varje morgon på lovet har vi tänt den till frukost och ofta även på kvällen. Det lyser så trevligt mot den mörka himlen utanför. Den kommer att få lysa många mörka mornar och kväller än, tillsdess att ljuset återvänder på riktigt. Den liksom "Uppsalalampan" i gillestugan får hänga kvar efter helgen och början av nästa vecka när resten av pyntet packas ned och granen åker ut.


Funderar på att

börja det nya året och det nya arbetsåret med att starta en ny blogg men å andra sidan kunde jag ju försöka få fart på den här i stället. Tror jag börjar där.  Hade tänkt att ha som rubrik på den nya bloggen "på väg mot 40" men på något sätt kändes det lite negativt. Jag tänker i alla fall försöka skriva reflektioner om hur det är att vara arbetande småbarnsmamma som är närmare 40 än 30. Inte så orginellt kanske, det där med arbetande småbarnsmamma men kanske ålderperspektivet med tillhörande funderingar skulle kunna ge i alla fall en lite touch. Vi får se vad det blir.

Vi har haft ett väldigt skönt jullov med en bra mix av aktivitet och bara ta det lugnt. Nu är det över - i morgon börjar allvaret. Jag ska upp 05:30 för att åka till Bryssel via Bromma och familjen ska upp strax före 06:30 som vanligt. Får se hur det går efter de långa sovmornar vi haft nu. Vi har firat den sista kvällen med tacos och äppelpaj på barnens begäran. Nu tittar vi på Saltkråkan. Ingen idé att försöka lägga barnen för tidigt .- det är bättre att ta smällen de kommande dagarna. Själv tycker jag att det känns ganska bra att komma igång med jobbet. Vi får väl se hur det känns framåt fredag.